top of page

🎯Såhär når du en bredare publik med hashtags

Uppdaterat: 6 jan.

Hashtags har blivit ett kraftfullt verktyg för digitala marknadsförare och influencers. Dessa enkla symboler har potentialen att höja din online-närvaro och koppla dig till en bredare publik.


Men hur kan du utnyttja hashtags verkliga kraft för dina marknadsföringsinsatser? De flesta av oss använder hashtags men har dålig koll på vilka som fungerar bra för just våran målgrupp. I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i hashtags och utforska hur du kan använda dem effektivt för att öka dina digitala närvaro.


pommes som är hashtag

Vad är Hashtags?

Låt oss börja med grunderna. Hashtags är metadata-taggar som används på sociala medieplattformar för att kategorisera och indexera innehåll. De föregås vanligtvis av '#'-symbolen och följs ofta av ett ord eller en fras, som #MarknadsföringsTips #Libracreate eller #SocialMediaStrategi.


Hur fungerar Hashtags?

När du använder en hashtag i dina sociala medieinlägg blir den klickbar. Genom att klicka på en hashtag kommer användare till ett flöde av inlägg som också innehåller samma hashtag. Detta gör att personer intresserade av ett specifikt ämne kan upptäcka och engagera sig med relaterat innehåll enkelt.



Öka synligheten

En av de främsta fördelarna med att använda hashtags i din digitala marknadsföringsstrategi är ökad synlighet. När du inkluderar relevanta hashtags i dina inlägg blir ditt innehåll upptäckt av en bredare publik. Detta kan leda till fler likes, delningar och följare.


Rikta dig till din målgrupp

Hashtags hjälper också dig att rikta ditt innehåll till en specifik publik. Genom att använda nisch- eller branschspecifika hashtags kan du nå personer som verkligen är intresserade av dina produkter eller tjänster. Denna målinriktade strategi kan resultera i högre konverteringsfrekvenser.


Trendande hashtags

Hashtags ger möjlighet att delta i relevanta samtal och aktuella ämnen. När du deltar i trendande hashtags blir ditt innehåll en del av en bredare dialog, vilket ökar ditt varumärkes exponering och trovärdighet. Dubbelkolla även att du använder hashtags som är aktiva och fortfarande används.


Forskning och välj klokt

Innan du använder hashtags, forska om populära inom din bransch. Verktyg som Hashtagify och RiteTag kan hjälpa dig att hitta trendande och relevanta hashtags. Välj en blandning av breda och nisch-taggar för att nå en bredare publik.


För att maximera spridningen av dina inlägg och bygga ditt varumärke på Instagram, är det viktigt att använda relevanta hashtags. Här är fyra grupper av hashtags att överväga

  • Varumärkeshashtag

  • Målgruppshashtag

  • Bransh-hashtag

  • Geografisk hashtag

do's and dont's med hashtags

Hitta en balans

Även om Instagram tillåter upp till 30 hashtags per inlägg är det viktigt att hitta en balans. Undvik att överbelasta ditt innehåll med hashtags; fokusera istället på att använda några välvalda som verkligen relaterar till ditt inlägg.


Skapa din egen varumärkeshashtag

Överväg att skapa en unik hashtag för ditt varumärke eller kampanj. Detta hjälper inte bara med varumärkesigenkänning, utan uppmuntrar också användargenererat innehåll när kunder använder din hashtag i sina inlägg.


Övervaka och analysera

Övervaka regelbundet prestandan av dina hashtags. Analysera vilka som genererar mest engagemang och justera din strategi därefter. Var inte rädd att experimentera och förbättra din strategi över tid.



bottom of page