top of page

🔧BĂ€sta gratisverktygen för smĂ„företagare

Vi Àr hÀr för att dela med oss nÄgra tips pÄ helt kostnadsfria tjÀnster som Àr skrÀddarsydda för smÄföretagarens behov. Oavsett om det gÀller att förbÀttra din SEO-optimering, hitta den perfekta fÀrgsÀttningen för ditt varumÀrke eller effektivisera ditt arbetsflöde, har vi samlat en lista över verktyg som kan göra en stor skillnad.


Coolors hemsida

Coolors 🎹 Den bĂ€sta sidan för att hitta passande fĂ€rgkombinationer med fĂ€rgkoder


VÄrt första tips Àr en sida för dig som vill ha ett konsekvent fÀrg schema i dina kanaler, pÄ din hemsida, visitkort m.m. Coolors Àr en smidig fÀrgschemagenerator, perfekt för att hÀmta inspiration ifrÄn. Dess anvÀndarvÀnliga grÀnssnitt underlÀttar att snabbt generera och justera fÀrgpaletter. Med tusentals fördefinierade fÀrgkombinationer Àr Coolors ett praktiskt verktyg för webbdesign och marknadsföringsmaterial.Google apps for business

Google 🔍 Förutom de grundlĂ€ggande verktygen Google har finns dessa gratisverktyg med stor potential att förbĂ€ttra er verksamhet


Google Analytics - Ett mÄste för att förstÄ trafiken till din webbplats. Det ger insikter om anvÀndarbetende, trafikkÀllor och mycket mer, vilket Àr avgörande för att skrÀddarsy din digitala marknadsföringsstrategi.

Google My Business - Perfekt för att öka din synlighet lokalt. Det lÄter dig skapa en företagsprofil som visas i Google-sökningar och pÄ Google Maps.

Google Ads Keyword Planner - Ett fantastiskt verktyg för SEO. Det hjÀlper dig att identifiera relevanta sökord för din verksamhet och ger insikter om sökvolym och konkurrens.

Google Trends - Ett anvÀndbart verktyg för att hÄlla koll pÄ trender inom din bransch. Genom att förstÄ vad som Àr populÀrt kan du anpassa dina produkter, tjÀnster och marknadsföringskampanjer.

Google Forms - Ett enkelt sÀtt att skapa enkÀter och formulÀr. Perfekt för att samla in kundfeedback, genomföra marknadsundersökningar eller till och med för intern anvÀndning och anstÀllningsformulÀr.

Google Alerts - Med detta verktyg kan du hÄlla koll pÄ nÀtet för specifika termer relaterade till din verksamhet, konkurrenter eller branschen i stort. Det Àr ett utmÀrkt sÀtt att hÄlla sig uppdaterad och reagera snabbt pÄ relevanta nyheter eller förÀndringar i branschen.


Google Garage - En onlineplattform som erbjuder gratis kurser inom digital marknadsföring och karriÀrutveckling, perfekt för dem som vill utöka sina kunskaper inom digitala fÀrdigheter.Sida för trendspaning

Answer The Public 💡

Hitta vad folk Àr intresserade utav, vad vill folk veta

Ett verktyg som ger insikter i vad mÀnniskor söker efter online Àr som en magisk karta till din mÄlgrupps tankar och intressen. Det hjÀlper dig att inte bara förstÄ deras frÄgor och behov, utan Àven att svara pÄ dem med precision. Du kan utforska vad folk letar efter inom din niche pÄ plattformar som Google, Youtube och Bing.


Med dessa insikter i ryggen kan du skapa innehÄll som Àr som en skrÀddarsydd kostym för din mÄlgrupp. Det Àr som att du vet exakt vad de önskar, och du kan leverera det pÄ ett sÀtt som verkligen engagerar och tilltalar dem. SÄ anvÀnd denna kraftfulla information för att skapa innehÄll som fÄr din mÄlgrupp att sÀga, "Det hÀr Àr precis vad jag letade efter".Trello, planeringssida

Verktyget för smidig projektledning och organisering


För projektledning och organisation Àr Trello ett utmÀrkt verktyg för smÄ till medelstora företag. Det erbjuder en visuell plattform för att hantera projekt och uppgifter, vilket gör det enkelt för smÄföretagsteam att samarbeta och hÄlla koll pÄ framsteg, och ja de finns en gratis plan!
Mobil som visar sociala medier

Sociala medierđŸ“Č

Det kan verka sjÀlvklart, men att anvÀnda sociala medier som smÄföretagare har sÄ mycket kostnadsfria möjligheter


Att vara aktiv i dina sociala kanaler kostar dig bara din tid, men det ger dig en guldgruva av möjligheter att bygga ditt varumÀrke. Ett fantastiskt exempel Àr att engagera dig i grupper som Àr relevanta för din nisch. NÀr du delar din expertis och bidrar med vÀrdefull information, skapar du förtroende hos din mÄlgrupp. Det Àr som att du bjuder in dem till ditt digitala hem och visar att du Àr en pÄlitlig resurs. SÄ var inte blyg, ta chansen att skina och lÄt ditt varumÀrke lysa i sociala medier utan att spendera en enda krona!Canva design

För att skapa och redigera snygga bilder och enklare rörligt material


Canva Àr som den mÄngsidiga konstnÀren i din digitala verktygslÄda, redo att mÄla upp en vÀrld av kreativitet. Med sina fÀrgglada penslar och förmÄgan att skapa fantastiska bilder och enkla animerade kreationer Àr det som att ha en egen konstnÀr vid din sida. Canva tar det trÄkiga ur designprocessen och gör den till en rolig och lekfull resa.Mailchimp, e-postmarknadsföringsklient

MailchimpđŸ”

En kraftfull plattform för e-postmarknadsföring och automatisering.


Med Mailchimp kan du skapa och skicka e-postkampanjer till din mÄlgrupp, automatisera e-postflöden för att följa upp med potentiella kunder och analysera resultatet av dina e-postinsatser. De erbjuder ett gratispaket, största nackdelen jag kan se Àr att det innehÄller mailchimp branding i utskicken. I övrigt Àr Mailchimp ett utmÀrkt sÀtt att hÄlla kontakten med dina kunder, dela nyheter och erbjudanden, och bygga lojalitet. Dessutom har Mailchimp anvÀndarvÀnliga verktyg för att skapa snygga e-postmallar och spÄra hur utskicken gÄr.


Detta Àr nÄgra verktyg jag personligen tycker Àr bra, hoppas att du hittat nÄgot som du kan anvÀnda i din verksamhet!


Comments


bottom of page